Juni 2010

Hard werken voor ons. De laatste hand aan de binnenkant van het huis. Het MOET klaar voor de eerste gasten komen. De laatste schilderwerken, kleine klussen hier en daar. Electriciteit aansluiten, gaatjes boren, gaatjes opvullen. Kleine reparaties aan het dak. Want de grote dakwerken zullen moeten wachten tot september. Daar hebben we echt geen tijd en vooral geen moed meer voor. Het is een super goed gevoel, 's avonds doodmoe in je bed neer te vallen... :-)

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de laatste drie weken geen goed gevoel had. De zenuwen gieren af en toe door mijn keel als ik het vele werk dat nog moet gedaan worden, ga aanzien. Dan heb ik zin om gewoon de deur te sluiten. Hendrik heeft hetzelfde gevoel. Rusteloos zijn we. Vloeken om iets dat teveel tijd kost. Vloeken om iets dat niet lukt. Gelukkig weten we onze kalmte te bewaren. We zijn immers al jaren gewoon om goed samen te werken. Hendrik de zenuwpees, ik de kalmte zelf (soms toch...)
We besluiten enkel nog het hoogstnodige af te werken en dan onze spullen van St. Julia naar Peyrolles te verhuizen. We zijn niet zo veeleisend meer op gebied van luxe. Televisie, internet, het kan ons allemaal gestolen worden. Enkel de echt belangrijke mailtjes worden beantwoord. Vrienden die melden dat ze op komst zijn bijvoorbeeld. En die we een verlanglijstje van belgische spullen en lekkers kunnen doorgeven. 

De eerste die arriveren zijn Katty en Stef. Op weg door de Pyreneeën met de moto. Bloedheet hebben ze het gehad onder het dikke motorpak. Het is immers ook heel erg warm. De dag van de verhuis wees de thermometer 39 graden aan.

Zaterdag 10 juli : Kim, Wim en Jasper. Eindelijk!  Met de Solo-boter en kalfsgehakt. Heerlijk! en natuurlijk Jasper waar we weer eens kunnen van genieten. De kleine kapoen weet al snel de weg over het terrein te vinden.

Christine, Jean-Pierre en Ciska komen langs. Met de Goldband. Jean-Pierre en Wim hanteren de bosmaaier terwijl ik ga bijbabbelen met Christine. Een uitstapje naar Gorges de Galamus en dan nemen we weer van hen afscheid. Hun vakantie gaan ze voortzetten in de Corbières bij hun kinderen.

Ondertussen zit het huis vol met jong volk. Klimmers van Bergsport Waasland. Het is een heerlijke drukte, vooral 's morgens aan de deur van het toilet... In totaal bevat La Serre nu 12 personen. klimmers

De pret begint voor onze zomer 2010!

bovenverdieping  inkom nachthall  nieuwe_ramen  rommelkot

ch_jp_ciska de_bende gekke_bekken gorges_de_Galamus hc_ciska_jasper jasper_speelt_op_weide verkoeling_zoeken_in_Arques wandeling wegdromen