Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Enfin en France !
Publicité
Archives
Newsletter
Enfin en France !
Visiteurs
Depuis la création 34 879
26 avril 2012

Verkenningstocht

Na hard labeur hier thuis, voor Hendrik even ontspanning. Niet zo heel ver van huis op een mystieke plek. Vol verrassingen, geheimen, aanwijzingen, curieuze objecten, historie, speleoplezier. Kortom : amusement voor grote jongens.

Karel en Hendrik telden geen vleermuizen gisteren. Zwaar portage tot aan de ingang van de mijn door de modder.

Equiperen van een put, met verkenning van het daaropvolgend natuurlijk stelsel was hun doel. Kamikaze-toestanden, want de rots waar de ancrage moet komen, was toch wel een beetje "dubieus". De oplossing voor dit probleem was vlug gevonden. Metsershaken. Die raken voldoende diep in de wand om toch maar een afdaling te kunnen riskeren.
Het equiperen verloopt vlot en dan is het afdalen tot boven het water dat onderaan de put staat. Helaas, verder komen zal voor een volgende keer zijn maar het beloofd! Onder het water is een doorgang te zien, hetgeen doet denken aan een siphon. Dus komende zomer zal die zeker droog staan en kunnen ze verder. Misschien vinden we dan iets, hetgeen anderen voor ons 18 jaren lang gezocht hebben.

Aan de andere kant is een natuurlijke zaal. Daar kunnen ze de uitschuifbare buis van 5 meter lang gaan uitproberen. Karel doet de première. Hij komt in een natuurlijk gedeelte. Verder exploreren staat op hun programma voor een volgende keer.

Buiten uit de mijn, in zuidelijke richting dan maar. Waar ze een mijn vinden die putsgewijze naar beneden gaat. Oorspronkelijk een natuurlijk systeem dat volledig is verbreed maar helaas dood loopt.

De loodzware spullen moeten nog terug naar de auto. Moe, stijf en heel tevreden ontdekken ze even later de plek waar zich nog 2 andere mijnen bevinden.

Speleoplezier voor een volgende uitstap...

afdaling hendrik   afdaling karel 

 

verkennen hendrik  verkennen karel

 

concretie  concretie2 beitel     en een filmpje

 

 

 

 

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité