16 septembre 2009

Les belles blondes du Pays de Sault

Enfin! Elles sont arrivées dans la Haute Vallée. On va se régaler... La pomme de terre gastronomique du Pays de Sault. À 1000 mètres d'altitude, sur les terres fertiles des Pyrénées Audoises, une vingtaine de producteurs produit la Pomme de Terre du Pays de Sault.Le respect de la terre et la culture traditionnelle sont les mots clés.Sans produit antigerminal, ni conservateur. Et pourtant... elles se conservent longtempsdans leur sac 100% recyclable.
Posté par Maske à 08:26 - - Commentaires [0] - Permalien [#]

31 mai 2009

Zondagse markt in Espéraza

In deze rubriek hoort de wekelijkse markt in Espéraza zeker en vast thuis. Alles kan je er vinden : vlees, brood, kaas, wijn, olijven, look, handdoeken, snuffelspullen, bizarre figuren, knappe koppen, slaplantjes, bloemen, hippies, toeristen, muzikanten, groenten, fruit, croissants... moet ik nog verder opnoemen ? Je moet er geweest zijn als je de Haute Vallée bezoekt !          
Posté par Maske à 21:36 - - Commentaires [2] - Permalien [#]
Tags : , ,
13 mai 2009

Ssssst... hier rijpt de wijn

Posté par Maske à 09:25 - - Commentaires [0] - Permalien [#]
26 avril 2009

Alle eendjes zwemmen in het water

Posté par Maske à 09:50 - - Commentaires [0] - Permalien [#]
20 avril 2009

Lekkers uit het veld

De mousseron. Kan je vinden omstreeks 23 april (Saint-Georges) in het veld, aan de rand van het bos en de wegen. Na een periode van regen en gevolgd door zon, groeien deze paddestoelen het best. Goed opletten om ze niet te vertrappen is de boodschap. Ze groeien meestal op plaatsen waar je het niet verwacht. Een tip : let op een verandering van kleurschakering van het gras of zoek de cirkels ! Plukken doe je niet, maar afsnijden wel. Een specialist neemt je misschien mee naar de beste plekjes ?   Een recept (frans) dat ik... [Lire la suite]
Posté par Maske à 09:08 - - Commentaires [2] - Permalien [#]
09 octobre 2008

Er staat iets lekkers op tafel ! - A Table pour une délicatesse

Kees en Hendrik hadden uit Rennes-les-Bains handenvol kastanjes meegebracht. Die dingen stonden te verkommeren op het aanrecht. Rauwe kastanjes vind ik wel lekker maar ze prikken zo erg in je keel. En met die verdomde verkoudheid die ik heb opgelopen is een zere keel erbij ook niet zo prettig.Vanavond hadden we de kachel aan en kwam ik op het idee om die kastanjes te poffen. Gewoon in een pan op de kachel die roodgloeiend stond. Na een kwartiertje heb je lekkere zachte kastanjes. Een delicatesse en helemaal niet prikkend in de keel.... [Lire la suite]
Posté par Maske à 20:17 - - Commentaires [0] - Permalien [#]

18 septembre 2007

Culinair hoogstandje

Ik hou niet zo erg van rauwe schaaldieren. Oesters, coquillages, mossels : rauw kan ik ze echt niet appreciëren. Zaterdag evenwel heb ik mijn mening moeten herzien. Na alle woeste werkzaamheden had ik geen zin en tijd meer om te koken. Naar Quillan dan maar om onze honger te stillen.Het Cyber-café hadden we nog niet uitgeprobeerd. Bon, niet zo heel erg chique en uitgebreid, maar als je honger hebt ben je met weinig tevreden. Le "plat du jour" dan maar. Best wel lekker. We waren nog aan het na-tafelen op het moment... [Lire la suite]
Posté par Maske à 09:09 - - Commentaires [0] - Permalien [#]
19 avril 2007

Sanglier aux champignons...

Il y a une méthode pour se remettre de sa frayeur .... "Civet de sanglier aux champignons Pour les repas de fête, les belles pièces de gibier de saison offrent la possibilité de régaler de nombreux convives.Manger du sanglier à Noël est une très ancienne tradition en Allemagne, héritée des fêtes que célébraient les germains autour du solstice d'hiver. Le sanglier faisait en effet partie des animaux offerts en festin en l'honneur du dieu Wotan ! Pour célébrer vos divins invités, voici une recette de... [Lire la suite]
Posté par Maske à 22:36 - - Commentaires [0] - Permalien [#]
19 avril 2007

Everzwijn en paddestoelen

ierbij een fotoken van het beroemd everzwijn dat ik schrik op het lijf gejaagd heb . . . T'is juist da t ik eerst de schrik van mijn leven had !Deze avond hebben we met Hendrik de eerste "mouserons" geproefd ...
Posté par Karel à 21:52 - - Commentaires [0] - Permalien [#]
26 janvier 2007

Nog een voorbeeld

dat fransen heel wat belang hechten aan gezellig tafelen. Hendrik vergezelt Karel vanavond naar een vergadering van de Spéléoclub C-M.Een maandelijkse (?) vergadering zoals wij er bij Myotis Speleo Club tweemaandelijks kennen. Wat is het verschil dan tussen die twee zul je je afvragen? Een vergadering, dat is om gedachten uit te wisselen. Of met nieuwe ideeën op de proppen te komen. Of om afspraken te maken en een agenda - vol met activiteiten - vast te leggen. Het grote verschil tussen beide is : Myotis-vergaderingen... [Lire la suite]
Posté par Maske à 22:46 - - Commentaires [0] - Permalien [#]