Canalblog
Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Enfin en France !
Publicité
Archives
Newsletter
Enfin en France !
Visiteurs
Depuis la création 34 876
16 septembre 2009

Les belles blondes du Pays de Sault

Les belles blondes du Pays de Sault
Enfin! Elles sont arrivées dans la Haute Vallée. On va se régaler... La pomme de terre gastronomique du Pays de Sault. À 1000 mètres d'altitude, sur les terres fertiles des Pyrénées Audoises, une vingtaine de producteurs produit la Pomme de Terre du Pays...
Publicité
Publicité
31 mai 2009

Zondagse markt in Espéraza

Zondagse markt in Espéraza
In deze rubriek hoort de wekelijkse markt in Espéraza zeker en vast thuis. Alles kan je er vinden : vlees, brood, kaas, wijn, olijven, look, handdoeken, snuffelspullen, bizarre figuren, knappe koppen, slaplantjes, bloemen, hippies, toeristen, muzikanten,...
13 mai 2009

Ssssst... hier rijpt de wijn

Ssssst... hier rijpt de wijn
26 avril 2009

Alle eendjes zwemmen in het water

Alle eendjes zwemmen in het water
20 avril 2009

Lekkers uit het veld

Lekkers uit het veld
De mousseron. Kan je vinden omstreeks 23 april (Saint-Georges) in het veld, aan de rand van het bos en de wegen. Na een periode van regen en gevolgd door zon, groeien deze paddestoelen het best. Goed opletten om ze niet te vertrappen is de boodschap....
Publicité
Publicité
9 octobre 2008

Er staat iets lekkers op tafel ! - A Table pour une délicatesse

Kees en Hendrik hadden uit Rennes-les-Bains handenvol kastanjes meegebracht. Die dingen stonden te verkommeren op het aanrecht. Rauwe kastanjes vind ik wel lekker maar ze prikken zo erg in je keel. En met die verdomde verkoudheid die ik heb opgelopen...
18 septembre 2007

Culinair hoogstandje

Culinair hoogstandje
Ik hou niet zo erg van rauwe schaaldieren. Oesters, coquillages, mossels : rauw kan ik ze echt niet appreciëren. Zaterdag evenwel heb ik mijn mening moeten herzien. Na alle woeste werkzaamheden had ik geen zin en tijd meer om te koken. Naar Quillan dan...
19 avril 2007

Sanglier aux champignons...

Sanglier aux champignons...
Il y a une méthode pour se remettre de sa frayeur .... "Civet de sanglier aux champignons Pour les repas de fête, les belles pièces de gibier de saison offrent la possibilité de régaler de nombreux convives.Manger du sanglier à Noël est une très ancienne...
19 avril 2007

Everzwijn en paddestoelen

Everzwijn en paddestoelen
ierbij een fotoken van het beroemd everzwijn dat ik schrik op het lijf gejaagd heb . . . T'is juist da t ik eerst de schrik van mijn leven had ! Deze avond hebben we met Hendrik de eerste "mouserons" geproefd ...
26 janvier 2007

Nog een voorbeeld

dat fransen heel wat belang hechten aan gezellig tafelen. Hendrik vergezelt Karel vanavond naar een vergadering van de Spéléoclub C-M.Een maandelijkse (?) vergadering zoals wij er bij Myotis Speleo Club tweemaandelijks kennen. Wat is het verschil dan...
Publicité
Publicité
1 2 > >>
Publicité