Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Enfin en France !
Publicité
Archives
Newsletter
Enfin en France !
Visiteurs
Depuis la création 34 884
25 juin 2008

Missègre - Trou Mosquito

Wij hadden afgelopen weekend en ook de rest van de week geen tijd om onze nieuwsgierigheid te bedwingen door even te gaan kijken hoe de put zich had gedragen. Het is hier een beetje een rush tegen de tijd om de zolderverdieping klaar te krijgen vóór de aankomst van de kinderen.

Enfin, Henri Guilhem van SCA had vandaag wel de tijd ervoor. En wat hij daarnet doorbelde klinkt veelbelovend !

Vanaf onze desobstructie volgt een afdaling van ongeveer 10 meter. Daarna een zaaltje en als vervolg een mooie meander. Het klinkt groot ! Alleen, we zullen snel moeten zijn om alles verder te gaan verkennen want ONF staat te popelen om de piste te repareren. Dit zou het einde van Trou Mosquito kunnen betekenen. Zondag gaan we dus eindelijk zelf eens gaan kijken.

Publicité
Publicité
Commentaires
D
Zo'n frame is simpel te lassen. Neem gewoon wat l-profiel (staal) van minimaal 5cm. Maak hiermee<br /> een frame om over het gat te plaatsen. <br /> <br /> Maak boven het gat een vierkant vrij en giet een betonneke op minimaal 25cm diepte.<br /> <br /> bevestig je frame hierop, deksteen erop en klaar is kees. Als de deksteen erop ligt dek je deze achteraf af met aarde en je ziet niets meer. Vergeet allen geen paaltje naast de weg te zetten om aan te duiden waar de deksteen ligt. Wanneer je de grot dan wil bezoeken hoef je enkel de ingang terug open te graven.<br /> <br /> Voordeel : de weg is zoals voorheen en je hebt minder kans op wilde bezoeken omdat de ingang gecamoufleerd is.<br /> <br /> Groeten <br /> <br /> Dagobert<br /> <br /> Ps Hou de avalon site in het oog want de avalon flash 24 komt er aan. Met een leuk technisch stukje over een bierblikje :-)
M
Om mee te komen helpen ? Jouw visie en kennis kunnen we wel gebruiken hoor!<br /> Nieuwe ingang : al over nagedacht door gans de ploeg.<br /> Frame : moet dan wel heel stevig zijn want er moeten zware machines kunnen overrijden.
D
Dat hoeft toch niet, als het echt blijft doorgaan maak je een nieuwe ingang naast de weg <br /> of maak een frame dat je over het gat legt met daarop een deksteen. Allez zo zou ik dat aanpakken hé.<br /> <br /> Dagobert
Publicité