Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Enfin en France !
Publicité
Archives
Newsletter
Enfin en France !
Visiteurs
Depuis la création 34 887
23 août 2008

Petite virée vers les gorges de Bézis

Slecht weer. Lage wolken, regendruppels en koude wind gistermorgen. Ideaal om hout te gaan kappen op En Bec. Mooi niet ! De kettingen van de houtzaag zijn bot. Probeer hier maar iemand te vinden die de klus kan klaren op één uur. In augustus zijn bijna al zelfstandigen met vakantie. Karel leent ons zijn toestelletje om zelf die dingen te slijpen. Fijn hé! Alleen weet Hendrik niet meer hoe het moet... Dus moet ik op zoek naar één van die zelfstandigen hier in Quillan die niet naar warmere oorden zijn vertrokken. Eentje is er nog bereid om tegen de avond de kettingen weer werkzaam te krijgen.
Dus geen hout kappen vandaag.

Tegen de middag komt het zonnetje toch nog piepen. Het blijft fris maar voor een stevige wandeling is dat het beste.
Gorges de Bézis (omgeving Arques) en Lac de Barrenc zijn ons doel. Boris het werkbeest moet ons over de route forestière naar de gorges brengen. Gelukkig hebben we die. Met het kleine Yariske is het niet te doen.

Elf jaar komen we hier al op vakantie en nooit hebben we dit stukje van onze streek verkend. Het loont werkelijk de moeite.
Van Arques langs de Gorges de Bézis naar Sougraigne. Je hoort er enkel de stilte en het brommen van de motor van de 4x4. Later op de avond, het tokkelen van de regen. We hebben na afloop ongeveer 50 km op de kilometerteller.

droge_gorges_de_bezis   foret_domaniale_corbieres_occidentales   col_dal_bouiche   lac_de_barrenc   

lac_de_barrenc2   grotingang_sougraigne

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité