Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Enfin en France !
Publicité
Archives
Newsletter
Enfin en France !
Visiteurs
Depuis la création 34 888
28 août 2008

Aven du Prat del Bedell

Gisteren was het veel te warm om in de namiddag ook maar iets te ondernemen. Een dagje luieren in de zon op het terras. 'S avonds koelt het goed af en begonnen de beentjes weeral te kriebelen. Een ommetje naar Quirbajou om een kijkje te gaan nemen aan de Aven du Prat del Bedell kon nog wel. De wandelweg die ernaartoe loopt is een "Sentier d'Emilie", dus erg gemakkelijk te doen. Bleek het toch een pittig klimmetje te zijn door het bos naar de plateau waar de aven gelegen is. Heel veel vliegen tijdens de tocht die spijtig genoeg de pret wat vergallen. Helaas is de aven afgesloten door een poort, en enkel toegankelijk voor speleos die waarschijnlijk ergens een sleutel moeten kunnen bemachtigen.

Over deze aven hebben we nog geen topo kunnen vinden, maar volgens info blijft het heel diep te zijn. Op ongeveer -80 meter gaat deze over in een ondergrondse rivier die vele kilometers verder uitmondt in Belvianes als Résurgence.
Het gebied rondom de aven is een prachtig karstgebied. Op de hoogte heb je bij mooi en open weer een uitzicht tot op de Canigou en aan de andere kant de toppen van de hoge Pyreneeën.

toegang_aven   prat_del_bedell   quirbajou_by_night  prat_del_bedeill0001

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité