Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Enfin en France !
Publicité
Archives
Newsletter
Enfin en France !
Visiteurs
Depuis la création 34 889
14 octobre 2008

Windmolens en St. Julia

Les Arbouses : de naam van onze vereniging die zich ten volle gaat inzetten TEGEN de geplande installatie van windmolens op de terreinen van St. Julia-de-Bec.

Vrijdag hadden we onze eerste vergadering. Michel, Gérard, Karel en ikzelf. Dankzij Karel kregen we inzicht in het complexe systeem van implantatie van windmolenparken in Frankrijk. Wat zijn de voordelen (niet veel...) en wat zijn de nadelen (heel veel...!). Windmolen-installaties voor industriële doeleinden kunnen we hier in St. Julia absoluut niet dulden. Het verpest grondig ons zicht op de omgeving, het veroorzaakt lawaaihinder door de draaiende wieken en het werfverkeer dat nodig is, de impact op de biodiversiteit is enorm.

Dus gaan we ons vanaf vandaag volledig inzetten om dit project te voorkomen. Mijn companen hebben reeds weet van ZEER veel tegenstand. Ik schat dat 3/4 van de inwoners van St. Julia tegen deze geplande installatie is. Om dan nog niet te spreken over de steun die we zullen krijgen van de omringende dorpen. Hameau de Laval, Granes, Saint Ferreol, Saint Just-et-le-Bézu zouden met ons kunnen delen in het abominabele zicht op draaiende wieken. Vooral de geklasseerde site van Rennes-le-Château zou ook mee kunnen profiteren van die landschapshinder. Immers, vanop de parking in Rennes-le-Château, krijg je een onverstoord zicht op de omgeving. Massa's toeristen die deel zullen kunnen nemen aan de "industriële vooruitgang" van de Haute Vallée. Ik denk niet dat ze dit zouden kunnen appreciëren.

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité