Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Enfin en France !
Publicité
Archives
Newsletter
Enfin en France !
Visiteurs
Depuis la création 34 882
26 octobre 2008

Bijkomen na de "geanimeerde" vergadering

Vrijdagavond : dorpsvergadering met informatie over het geplande project van windmolens in St. Julia. Het is een alles-behalve-rustige vergadering geworden. Veel contra - weinig pro ! Dat gaat alvast de goede kant uit. We moeten nu echt doorgaan met handtekeningen verzamelen voor onze petitie. Daar hangt veel van af. Als de prefet al die tegenkantingen gaat vernemen, zal zijn oordeel over het wel of niet inplanten van windmolens misschien aanleiding geven tot het weigeren van de ZDE.

Dus op zaterdag was het even bijkomen van al dat windmolen-gedoe. Wat doe je dan ? Lekker relax gaan vissen. Op een plek waar het stikt van vis. Heerlijk toch, als je achteraf een forel moet gaan kopen in de Champion...
Bon, hadden we niet nodig, die forel uit de Champion. Karel had een heerlijke pot linzen klaar staan.

ze_willen_niet_bijten   zicht

Zondag : uitslapen want het uur is veranderd. Namiddag : klimmen op de Cardou. Het was toch wel heel lang geleden. Dus dan maar de gemakkelijke routes voor mij. Zat het er vol met klimmertjes en een heel bekend figuur uit de speleowereld van de Aude. Hij had ook niet veel zin om onder de grond te kruipen. Toch 3 routekes kunnen klimmen en daarna nog even les gehad van een vriendelijke engelse mijnheer. Les in plaatsen van friends en nuts. Volgens hem héél betrouwbaar, ik zou er toch niet willen op vallen. Wegens het warme weer en mijn flauwe prestaties was de motivatie van Hendrik ook niet lang meer aanwezig.

henri   pas_tres_motive

Verder naar de Col St. Louis. Volgende week zaterdag hebben we een heel grote verrassing voor onze belgische speleo-kameraden in petto. De Chtulhu Démoniaque oftwel Réseau Fanges Paradet. Enkel de ingangsput moeten we nog vinden. We volgden nauwkeurig de aanwijzingen van Stoche maar helaas, het gebied is er zo uitgestrekt dat we enkel het steenmannetje konden vinden. Of is het de put waar Hendrik even ging in piepen? Zonder lamp geraak je natuurlijk niet ver. Morgen dan maar even de ontdekker van de put contacteren.

steenmannetje   is_dit_de_put 

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité