Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Enfin en France !
Publicité
Archives
Newsletter
Enfin en France !
Visiteurs
Depuis la création 34 879
21 août 2009

Wat missen we het meest dat belgisch is ?

Ik kan wel enkele dingen opnoemen.

Solo-boter bijvoorbeeld. Onze belgische vrienden weten inmiddels dat ze me het grootste plezier bezorgen als ze hier een kilo of tien van die superlekkere bakboter afleveren. Het is misschien een idioot idee, maar lekker bakken en braden kan je enkel met dit product! Bakken met olijfolie, daar zijn we niet zo tevreden over. De smaak van je gerechten is toch wel eventjes anders. Ik erger me dood aan die spattende en spetterende bakboter die je hier koopt. "waterboter" noem ik dat. Je krijgt er moeilijk een bruin kleurtje aan en het spat nog liefst op je handen èn in je gezicht. Leuk is anders. Ik kan de pleisters en brandwondenzalf niet meer tellen dat ik al verbruikt heb. Managers van de inkoopafdelingen van de franse warenhuizen : koop massaal SOLO aub !

Américain préparé. Bij de keurslagers, en andere slagers in België, een echte lekkernij. Voor ons althans. Dat bestaat hier helemaal niet, of je moet het zelf maken. En dan ga je met allerlei sausjes experimenteren. Verdorie, die lekkere smaak kan je echt niet evenaren!

En sinds gisteren ben ik er heilig van overtuigd : ik mis mijn belgische dokters. Zowel onze lieve huisdokter als mijn orthopedist. Echt aan de lijve ondervonden! Twee jaar was het al geleden dat ik mijn laatste inspuiting in mijn knie kreeg van Dr. Van Backlé. Af en toe heb ik deze spuitjes toch even nodig. Daarvoor speciaal naar België gaan, was geen optie. Drie spuitjes met een tussenpoze van één week is echt niet haalbaar. Ik kan mijn stekje geen drie weken missen. Hier dan maar op zoek naar een specialist die ook zulke injecties kan verzorgen. Niet moeilijk te vinden, dankzij mijn franse huisdokter. Een jonge (en zeg maar knappe) specialist in Limoux. De eerste kennismaking, vier weken geleden, was gelijk al een afknapper. Aan de hand van de röntgenfotos wist hij me al direct te vertellen dat een gedeeltelijk prothese wel al moest gepland worden binnen een drietal jaartjes. Jaja, ik moet me er al mentaal op voorbereiden...
Synovial-spuitjes, die kon ik enkel krijgen NA een paar sessies bij de kinesist. Heb ik dat toch eventjes aan mijn laars gelapt! Ervaring hé. In België echt nergens voor nodig.
Bon, gisteren was het eindelijk zover. Hoopvol lag ik op de tafel. De ontlastende injectie zou nu gebeuren. Hij begon met de plek van "verderf" af te tekenen op mijn knie. "Héhé, monsieur le docteur, dat is niet de juiste plek hoor. Eh bien madame, weet u het beter dan ik ? Ja, eerlijk gezegd wel, want ik heb zulke injecties al wel twintig gekregen. Non, non, dat is de belgisch methode. Wij hier in Frankrijk doen dat wel even anders. Wees gerust, het doet geen pijn." Daar komt die lange naald... en ik schreeuw het uit. Nog nooit heb ik dit gevoeld. "Ik probeer op een andere plek madame. Daar zal het wel lukken." En ik, ik kan een volgende schreeuw nog net onderdrukken. Nu toch niet zielig gaan doen, maske!
De vloeistof zit erin maar moet je daar echt zo voor afzien?????? DOCTEUR  DE  MERDE !!!!
Dr. Van Backlé, ik mis je heel erg !!!! Want dankzij monsieur le docteur in Limoux kan ik vanaf vandaag weer aan de slag met ijszakjes, pijnstillers en rust. Ik mag er niet aan denken dat ik nog twee sessies bij die beul moet afwerken.
Zou ik dan toch maar een retourtje België boeken ?

Publicité
Publicité
Commentaires
K
mama, ja dan zal je toch eens voor iets langer dan een weekendje moeten komen he. Kan mij voorstellen dat het heel veel pijn deed.<br /> en als je naar hier komt dan heb je vier vliegen in één klap. <br /> 1: dokter<br /> 2: jasper<br /> 3: prepare<br /> 4: solo boter<br /> <br /> ja denk er eens over na he, hier is zeker plek voor jou<br /> <br /> groetjes <br /> je dochtertje
Publicité