Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Enfin en France !
Publicité
Archives
Newsletter
Enfin en France !
Visiteurs
Depuis la création 34 879
14 juillet 2011

Het zout in je pot...

Voor de achtste keer in de Aude : La Marche du Sel. 10 Juli 2011. Met de medewerking van de gemeenten Arques, Bugarach, Camps sur l'Agly, Cubières sur Cinoble, Fourtou, Rennes-les-Bains en Sougraigne.

Kom mee naar de Source Salée. Langs de smokkelweggetjes. Ontdek de plaats van de glasmakers.
http://www.salicorne-en-aude.fr/  (voor wat meer uitleg, in het frans)

Het vertrekpunt, Sougraigne, in de geschiedenisrijke Corbières. Ontdek de routes van de zoutsmokkelaars, glaswerkers en kolenmannen. De wandelpaden leiden je naar de "Fontaine Salée", de bron van de Salz. Muilezeltjes zijn je gezelschap en brengen je zout water mee op hun rug terug naar Sougraigne.aankomst  ontbijt

8.15u Sougraigne. Er is al heel wat volk aanwezig. We verbazen ons erover. Op zulk vroeg uur, zoveel mensen al samen op het pleintje van Sougraigne. Natuurlijk ! Voor het ontbijt ! Lekker brood, worst, kaas, cake, koffie en zelfs ... rode wijn.

veel_volk  vips  leo_is_nog_wat_moe  ik_heb_mijn_ezeltje_volgeladen  lekker  gereed  mutsjes 

9u30 : vertrek. Vanuit Sougraigne gaat het langs glooiende velden en dichtbegroeide bossen langzaam naar omhoog om een hoogteverschil te overbruggen van 350 meter. Naar de bron van de Salz. Onderweg worden we aangenaam verrast met leuke verhalen, een heuse toneelvoorstelling, heel veel uitleg over hoe het vroeger was en talloze anekdotes door de mensen van de organisatie (zie link hierboven) Salicorne.

het_verhaal  aandacht_van_ander_volk  dame  aandachtig  leo  dame2  gabelou  les_gabelous  ils_s_aiment  luisteren  leuke_verhalen  markant  nu_nog_boezemvriendinnetjes   uitleg 

Net na de middag komen we aan bij de Source Salée. Tijd om even te bekomen en te eten. En vooral drinken, want het is bloedheet vandaag. Hoewel het tempo van de wandeling heel rustig is, zijn we toch wel wat moe. Dit is echt geen tempo voor onze bende. Bij onze tochten doorheen de Aude gaat het er echt wel wat ruiger aan toe. Maar dit is dan ook een culturele wandeling, waar we het wat kalmer houden.

bron_van_de_Salz  geen_zout_water  zout_in_de_pot  zoute_bron  zoutwinning

Na de lunch gaat het richting de pas-geopende site van de glasoven. Een toevallige ontdekking met heel wat historie!

gerestaureerde_glasoven  leuke_verhalen

Daarna de afdaling, terug naar Sougraigne, voor een welverdiend aperitief met vegetarische maaltijd achteraf.

uitrusten

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité