Bouwvakkers in Quillan culinair
Fransen houden van "goed eten". Dat is algemeen geweten. Van de eerste tot de laatste zijn ze gekend als "het gezelligst aan tafel".
Het eenvoudigste maal is in een franse huiskamer een feest. (Ik likkebaard nog altijd bij de herinnering aan de "lentilles" in "En Bec", om de foie gras maar niet te vergeten...)
En blijkbaar genieten ze niet alleen in de huiskamer...
Dat heeft Hendrik vandaag aan den lijve ondervonden.
Bouwvakkers in Quillan eten niet vlug-vlug een boterhammetje met een slok koffie of thee. NEE, die gaan uitgebreid BARBECUE-en !
Vandaag werd er een heuse barbecue georganiseerd tijdens de middagpauze door de werkmakkers van Hendrik. Stel je daarbij geen blits houtskoolstelletje bij voor, maar wel een echt rustiek en authentiek gestookt vuurtje van oude palletten. Het vlees samengepakt met enkele betonijzers.
Dit alles overgoten met Pastis en rode wijn. Dat is pas een lunch !
Je hebt wel een klein probleem als je daarna nog 3 uren hard moet werken...