Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Enfin en France !
Publicité
Archives
Newsletter
Enfin en France !
Visiteurs
Depuis la création 34 884
10 avril 2007

RUST...

...Na en lange rit van 1142 km. In één ruk uitgereden met weliswaar een oponthoud op de A1 wegens pech. De zekering van de richtingaanwijzers had het begeven. Nu ben ik wel op de hoogte van de werkwijze hoe je een zekering vervangt maar als je de juiste maat niet bijhebt, sta je nergens natuurlijk. Dan maar een dorpje langs de A1 aandoen op zoek naar een garage. Garagisten in Frankrijk schieten pas in gang om 8.45u. Anderhalf uur wachten is dan best wel lastig.

eerste_stop

Nadien nog de afslag van de N104 gemist. Voilà, kunnen we eens via de périphérique van Parijs rijden. Weerom vertraging? Nee, het gaat heerlijk vlot. Driekwartier later sta ik aan het eerste péage-station na Parijs op weg naar Toulouse.

zonnige_stop

Ik had gepland om de rit over 2 dagen te verdelen met een overnachting in Bessines. Dit bleek helemaal niet nodig te zijn. Ik was nog helemaal fris en monter. Dus gaan we voor de volle 1142 km in één ruk. Bon, de laatste 150 km bleken wel wat zwaar te wegen.

Begin mijn vakantie met lekker eten en een knetterend haardvuur. Een wijntje achteraf en een heerlijke nachtrust maken het geheel compleet.

Relaxen, bijkomen van de stress in Belgie, ... waar kan je dat beter dan in Hameau de Laval ?

complete_rust    rust

Zaterdag : opmeet-dag in het nieuwe huis. Nog eens alles goed gaan bekijken en beslissen wat we wel of niet gaan renoveren of verbouwen.

Kennis maken met de buurman in St. Julia. Ik heb zo de indruk dat we Henri nog veel gaan zien...

Zondag : op bezoek bij bevriende belgische spéleós in de Tarn. Ik droom al een hele tijd om eens over de Viaduc van Millau te rijden. Dat kan nu. Niet zo spectaculair, die 2,5 km zijn zo voorbij. Waar je dan wel 5,10 euro moet voor betalen.

viaduc_millau

millau_viaduc

De hele meute van belgische spéléos is uitgevlogen. De vrouwen zitten onder de grond, de mannen hebben hun de eer gelaten als eersten te gaan grotten. Marina en Luc zijn er om ons te verwelkomen met een lekker bord spaghetti. Joris en Kurt zijn op wandel met hun kroost. In de loop van de namiddag druppelen ze stilaan binnen en wordt het daar een gezellige boel. Aperitieven, bijpraten, Eddy depanneren met diesel voor zijn wagen, verhalen uitwisselen.

riviere_sur_tan

Zoals gebruikelijk heeft Marina weer een culinair huzarenstukje klaarstaan. We gaan mee aanschuiven en gaan om 21.30u weer op weg voor onze huiswaartse rit van 296 km. Kan je geloven dat ik blij ben weer terug te zijn?

Paasmaandag hebben we een rondrit op het programma staan hier bij ons in de streek. Even langs Karel langs, maar die is niet thuis. De Belgische toeristen op het domein van l'Espinet hebben hem nodig.

Het is druk in Rennes-les-Bains. Dagjestoeristen ? Wij gaan Sugar alvast laten genieten van zijn erste duik van het jaar.

rennes_les_bains

Tijdens onze avondwandeling ontdekken we nog een originele manier om wijn de bewaren...

wijn_bewaren

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité