Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Enfin en France !
Publicité
Archives
Newsletter
Enfin en France !
Visiteurs
Depuis la création 34 887
14 août 2008

Le trou au Chateau de Blanchefort

Vakantie in de Aude - 1999. We ontdekken de "grot" aan de ruïnes van het kasteel van Blanchefort. (Rennes-les-Bains)

Vakantie in de Aude - 2000. We gaan de grot van Blanchefort verkennen. Een zelfgefabriceerde touwladder, een houtzaag en veel touw sjouwen we onder een broeiend hete zon helemaal naar boven. Mijn schoonzoon Philip weet wat dit betekend... Afzien in de hitte met een lading van om en bij de 30 kilo. Gelukkig voor ons waren er toen geen wespennesten. Hendrik ontdekt de meander met daaronder een diepe put. Om de touwladder en het touw vast te maken hadden we toen nog geen beschikking over dyneema en spits en ook geen kennis van touwtechnieken. Dus een stevige tak van een boom afzagen was de enige oplossing om af te dalen. Transpiratie, transpiratie. Maar diep genoeg kon hij nooit  afdalen.

Volgende vakanties in de Aude. Alsmaar gaan zitten kwijlen bij de put. Nooit hadden we genoeg en gedegen materiaal mee om tot in de put af te dalen.

Tot vandaag. 14 augustus 2008. Met boormachine, spits, plaquettes, dyneema, speleomateriaal helemaal naar de Blanchefort. De ingangsput is bijna verticaal. Even 2 spits in de rots, een touw installeren en naar beneden. Eindelijk is zijn droom waar geworden. Spijtig genoeg krijgt hij van mij veel te goed en teveel eten. Het vervolg is dus nog niet doenbaar wegens te DIK. Toch nog een topo gemaakt en foto's.

Volgende keer met "zwaar materiaal" naar beneden ?

ingangsput_blanchefort    de_put_met_de_boomtak_van_heel_veel_jaren_geleden   speciale_concreties   de_put_op_de_blanchefort   

veel_te_nauw_daar_beneden   

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité