Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Enfin en France !
Publicité
Archives
Newsletter
Enfin en France !
Visiteurs
Depuis la création 34 879
28 septembre 2009

Kasteel van Peyrepertuse en Cucugnan

Pays Cathare. Bezoek aan het kasteel van Peyrepertuse en het dorp Cucugnan met Marie-Paule.

Het Kasteel van Peyrepertuse is indrukwekkend. Het hele complex is 300 m lang, ong. 50 m breed en bestaat uit twee burchten die door een esplanade met elkaar verbonden zijn. Een totale oppervlakte van 2,5 ha. Peyrepertuse betekend "doorboorde steen".  Bij het uitbreken van de kruistocht tegen de catharen wordt de plaats beheerd door de familie Peyrepertuse, vazallen van de burggraaf van Narbonne.
De Fransen bouwen de burcht uit tot een vesting waarvan nu de resten te zien zijn. Tot aan de Franse Revolutie is er een klein garnizoen op post.
De omwalling dateert van de tweede helft van de 13de eeuw. Een indrukwekkende muur van 120 meter lang met twee halfronde torens.
De binnenkant bestaat uit een gebouwencomplex uit de 12de eeuw met een donjon en een kapel (Sainte Marie)
De citadel San-Jordi, westelijk gelegen, ligt 50 meter hoger en te bereiken via "de trap van Saint Louis. De beklimming tijdens harde wind is best wel avontuurlijk te noemen.

peyrepertuse1  peyrepertuse2  peyrepertuse3  peyrepertuse4  peyrepertuse6  uitzicht_vanaf_Peyrepertuse  moulin_a_vent_Cucugnan  clocher_Cucugnan_met_op_achtergrond_Queribus 

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité